Het reinigen van gevels wordt de laatste jaren steeds meer onder handen genomen. Dit doen we om onze gebouwen goed te onderhouden. Gevelreiniging is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van onze woningen en bedrijven. De vervuiling op de gevels kunnen we als atmosferische vervuiling en organische vervuiling omschrijven. Denk dan aan algen en mossen die vocht vasthouden en zich nestelen in het metselwerk van de gevel. Bij temperaturen onder nul zal dit vocht bevriezen waardoor er vorstschade aan de gevel ontstaat. Door uw gevel tijdig en regelmatig te reinigen kunt u een hoop kosten besparen. Dat is waar Ibo’s Gevelwerken u bij helpt.

Wij gebruiken drie soorten technieken voor gevelreiniging, namelijk:

1. CHEMISCH REINIGEN

Met chemisch reinigen wordt er gebruik gemaakt van een chemisch schoonmaakmiddel dat wordt aangebracht op de gevel met een borstel. Het schoonmaakmiddel wordt ook wel eens verneveld nadat het chemische middel een tijd heeft ingewerkt. Het chemische schoonmaakmiddel wordt daarna op de gevel geneutraliseerd en afhankelijk van het schoonmaakmiddel dat zullen gebruiken voor de reiniging van een bepaald oppervlakte en ondergrond. Zullen we de gevel schoonmaken met een hogedrukreiniger die water onder een druk van 80 bar over de gevel leid. Het water zal dan op een temperatuur van 90 graden Celsius worden gebracht voor het beste resultaat.

2. ZANDSTRALEN

Zandstralen, het woord zegt het al een beetje. We maken hier de gevels schoon door gebruik te maken van een combinatie van luchtdruk, water en zand. De kracht waarmee we de gevels belagen met zand is zó precies in te stellen dat we deze techniek op alle ondergronden in kunnen zetten. Hoewel zandstralen een hardnekkige vuil verwijderaar is, blijven de gevels en het voegwerk gewoon in tact. Dat maakt van deze techniek een zeer efficiënte en effectieve vorm van reinigen.

3. NEVELSTRAALTECHNIEK

Het nevelstralen is een techniek dat ook gebruikmaakt van lucht en water. Echter maakt het daarnaast nog gebruik van een medium dat wordt bepaald op basis van de ondergrond. De manier waarop de gevel is vervaardigd is een belangrijk feit. We willen natuurlijk de gevel reinigen, niet verder beschadigen. Om die reden bepalen we de dosering van de nevelstraaltechniek elektronisch en gebruiken we alleen middelen volledig passend bij de ondergrond van de gevel. Op die manier kunnen we uw gevel en de voegen van uw gevel grondig schoonmaken zonder daarbij uw gevel of andere delen van uw huis te beschadigen.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden en natuurlijk onze prijzen?

Vraag gerust een offerte aan of simpelweg meer informatie.

NIEUWE EN HET MEEST GESCHIKTE MATERIAAL

Wij werken steeds met nieuw en goed onderhouden materiaal. Van steigers tot compressoren…

VAKBEKWAME MEDEWERKERS

Onze medewerkers zijn goed opgeleid en kennen alle veiligheidsprincipes aangaande gevelwerken (VCA,…).

ONZE WERKTECHNIEKEN STEEDS INNOVEREN

Constante opleiding van onze medewerkers zorgt voor kwaliteitsvolle aflevering van projecten volgens de hoogste standaarden.