De gevel staat constant onder hevige druk van de elementen. Er komt vuil op en dient dus regelmatig schoongemaakt te worden. Zodra dit niet gebeurt en er op een gegeven moment enige gebreken zich beginnen te vertonen, zoals verslechterd voegwerk, doorslag van vocht, scheuren in de gevel of schade van vorst. Dan is het tijd voor een gevelrenovatie als gevolg van geen of slecht onderhoud van de gevel.

Welke diensten heeft Ibo’s Gevelwerken u te bieden?

1. VOEGWERKEN

Voegwerk wordt eigenlijk alleen maar uitgevoerd bij ‘schoon’ metselwerk. We hebben het dan over nette afgemetselde muren waarbij de stenen zichtbaar zullen blijven. Er komt dus geen stucwerk op. Zodra de metselaar de muren op de juiste hoogte heeft afgewerkt en de voegen heeft uitgekrabd. Dan komt de voeger. De voeger zal bovenaan beginnen met het schoon borstelen van de muur. Dit doet hij met verdund zoutzuur waarop hij de muur met veel water afspoelt. Er wordt van boven naar beneden gewerkt. Vervolgens wordt er lintvoeg aangebracht middels een lange voegspijker. Het uiteindelijke afwerken van de voegen kan op verschillende manieren, namelijk: Platvol, Geborsteld, Gesneden, Schaduwvoeg

Het elegante effect van het voegwerk kan worden aangepast door kalk of kleurstof toe te voegen. Er wordt ook wel eens gekozen voor wit cement. Zo ontwikkel je na genoeg volledig witte voegen.

2. BEZETTINGSWERKEN

Het aanbrengen van het type ‘bezetting’ van uw gevel. Denk hierbij aan het aanbrengen van pleisterwerk, kalei, kalklaag, gips en leem op uw gevel. Afhankelijk van het type gevel en uw wensen kunnen we een of een andere specifieke bezetting bewerkstelligen op uw gevel.

3. PLAMUURWERKEN

Plamuren wordt nog wel eens onderschat. Echter is het zorgvuldig plamuren en schuren van uw muren een belangrijk element voor de beste hechting van het verf. Daarnaast krijg je er een super strak eindresultaat door. Daarnaast hecht plamuur gewoon een stuk beter aan verf dan aan een kaal stuk hout. Daarmee kunnen we de kwaliteit van onze plamuurwerken zichtbaar bewijzen.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden en natuurlijk onze prijzen?

Vraag gerust een offerte aan of simpelweg meer informatie.

NIEUWE EN HET MEEST GESCHIKTE MATERIAAL

Wij werken steeds met nieuw en goed onderhouden materiaal. Van steigers tot compressoren…

VAKBEKWAME MEDEWERKERS

Onze medewerkers zijn goed opgeleid en kennen alle veiligheidsprincipes aangaande gevelwerken (VCA,…).

ONZE WERKTECHNIEKEN STEEDS INNOVEREN

Constante opleiding van onze medewerkers zorgt voor kwaliteitsvolle aflevering van projecten volgens de hoogste standaarden.